Skala smaku 10/10- można użyć śmietany 12% lub 18% jednak z trzydziestką jest o niebo lepsze. Najlepiej łodygi szpinaku te grubsze i dłuższe pourywać.
Składniki:
250 g makaronu tagliatelle
250 g filetu z łososia
250 g świeżych liści szpinaku
300 g. śmietany 30%
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
ser do posypania
Czosnek
siekamy, cebulę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy
na złoto na oleju. Następnie dodajemy drobno pokrojonego łososia i smażymy przez
2-3 minuty. Dodajemy śmietanę i umyte liście szpinaku. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 3
minuty, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Po kilku minutach sos jest gotowy. W między czasie gotujemy makaron. Makaron podajemy z sosem i posypany startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz