Skala smaku 10/10 do dipów polecam tortille klasyczną naturalną bez przypraw i zbędnej chemii. Dipy są naprawdę pyszne.
Stopień trudności proste- w kilka chwil mamy fajne przekąski.
Dip szpinakowy
200 g sera feta
200 g sera śmietankowego- ja użyłam twarogu delikatnego śmietankowego President
2 garście szpinaku baby
cebula dymka lub mała papryczka chili
sól i pieprz
przygotowanie:
1. Wszystko zmiksować na gładki krem.
2. Doprawić solą i pieprzem
Dip z suszonych pomidorów
5-6 suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
1 łyżka serka czosnkowego lub ziołowego typu Almette
4 łyżki jogurtu naturalnego lub serek - twaróg, który nam został z dipu szpinakowego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżka tartego parmezanu lub innego
1 łyżka płatków migdałowych
2 ząbki czosnku
1 łyżka serka czosnkowego lub ziołowego typu Almette
4 łyżki jogurtu naturalnego lub serek - twaróg, który nam został z dipu szpinakowego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżka tartego parmezanu lub innego
1 łyżka płatków migdałowych
sól, pieprz
przygotowanie:
1. Wszystko zmiksować na gładki krem.
2. Doprawić solą i pieprzem.
Uwaga jeżeli zostanie wam dip można go wykorzystać jako baza do pizzy lub można go wykorzystać w sosie do spaghetti.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz