Dziś zupa,która dzięki pieczonym warzywą ma intensywny smak. Ziemniaczki można w połowie zostawić i zjeść w całości w zupie.
2 marchewki
1 cukinia
1 pietruszka
1 cebula
4 ziemniaki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki jogurtu greckiego
przyprawy: oregano, bazylia, pieprz ziołowa,papryka słodka, kurkuma,sól, można dodać trochę naturalnej vegety.
1.Umyć i obrać wszystkie warzywa.
2. Marchewkę i pietruszkę przekroić w słupki, ziemniaki i cukinię w kostkę, cebulę w krążki. Posypać przyprawami i pokropić oliwą z oliwek. Wymieszać. Piec 170st. 35 min.
3. Do garnka wlać 1,5-2 litry wody lub bulionu wsypać warzywa zblenderować. (ziemniaki można w połowie odłożyć).
4. Przyprawić, do słoiczka włożyć jogurt grecki i wlać odrobinę zupy. Potrząsnąć i przelać do garnka z zupą. Wymieszać.
5. Podawać z ziemniaczkami i posypać delikatnie oregano. Smacznego:)
alt="Niskokaloryczny styczeń 2016">
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz